fredag 24 juni 2011

Midsommarafton

 Midsommaraftons morgon började vi med att gratulera Mikael som blev 37 år. Vi skickade också en hälsning till lillasyster Sanna som blev 50 och till sist men inte minst en hälsning till mamma Mimmi som blev 81. Ett stort GRATTIS till er alla.
  Det var 27 som var inbjudna och vid 2-tiden hade de flesta gästerna anlänt.
Alla samlades i ladan som var förberedd med långbord för att där avnjuta den traditionella sill- och potatislunchen. Blandningen av sillsorter var många. Margots gravade strömming var som vanligt en favorit.
Midsommarstången kläddes när det blev uppehåll mellan skurarna.
Övriga gäster gick runt och minglade i väntan på att femkampen skulle börja. Den traditionella kampen mellan tre lag av gäster.
Pia, Mathias och Mikael spanar in boendet i vävstugan. Inte Sheraton, men för en natt är det helt ok.
Första stationen i femkampen var skjutning. Det blev spridda skurar och lag 1 avgick med seger här.
Station två var terrängkörning i hinderbana med 4- hjuling. Banan var svår och brant och det var ingen som nollade.
Publiken var helt exalterad av den vådliga körningen. Nu bar det av till nästa station som var blåsrör och här blev det många höga poäng. Inför sista och avgörande station, var det otroligt jämnt mellan lagen. Avslutande station var spikslagning och här avgjordes hela tävlingen.
Det blev Mikaels lag som vann och segern blev en extra födelsedagspresent. De lyckliga lagmedlemmarna höjer här vandringspriset, som nu tas omhand av Malin tills nästa års tävling.
Nu var det tid för dans runt midsommarstången. Det blev små grodorna och det var Cecilia som bestämde vilka sånger det skulle vara.
Kvällen avslutades med grillning och rebusar till allas munterhet. Kvällen blev sen för de flesta. Ska bli spännande att se när frukost serveras på midsommardagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser att ni haft en härlig midsommarafton tillsammans med släkt och vänner.
Tur att ni inte vann räven!!!
Hade nog blivit trångt i sängen:)
Ulla & Kent

Anonym sa...

Tack för härligt sällskap och en go frukost! Kram på er... //Pia