Vindistrikt

Tyska vindistrikt vi besökt
Många av de Tyska vindistrikten är väl värda att besöka.

Moseldalen

När man börjar tala om tyska viner så kommer man direkt in på Moseldalen.

Visa större karta
Kanske det mest besökta vindistriktet och det mest tillgängliga med husbil. Många lär känna Moseldalen för sina lättdruckna lite söta viner, som för många blir vägen in vinets förtrollade land.

Franken

Vårt favorit vindistrikt heter Franken och ligger i Bayern i sydöstra Tyskland. Franken består av flera områden, Weinparadies-Franken, Mittel-Fränkische, Franken-West och Fränkisches-Weinland.

Visa större karta
Den lilla byn Nordheim am Main i distriktet Fränkisches-Weinland har blivit vår favorit. Vi tycker den är väl värd ett besök med sitt speciella läge på Die Weininsel. Ön har tillkommit när kanalen grävdes för att kanalpråmarna skulle få en korta väg förbi Volkach på sin väg norr eller söderöver. Till våra favorit sysselsättningar när vi är i Nordheim am Main är att cykla. I området finns väl utmärkta cykelleder som tar en runt i det vackra vinodlingslandskapet med möjlighet att besöka der Weingut. Vår egen Winzer Karl Braun hälsar alltid en välkommen och låter en prova av sina utsökta viner.
Ytterligare en höjdpunkt är att flyta i floden. Flodens utformning gör att det finns möjlighet att flyta i floden ca 1 km, en fantastisk upplevelse.

Sachsen

Ett av Tysklands minsta vindistrikt är Weinland Sachsen som ligger utmed floden Elbe. Die Sächsische Weinstrasse sträcker sig från Diesbar-Suesslitz i norr till Pirna i söder. På vägen passerar man städerna Meissen och Dresden som är väl värda ett besök med alla sina sevärdheter.

Visa större karta
Ytterligare en sevärdhet i området är Die Sächische Schweiz en nationalpark som grundades 1990.

I området finns också markerade vandringsleder, cykelleder och en mängd berghällar för bergsklättring.

Ahr