fredag 22 juni 2012

Midsommarfirande

Midsommarfirandet inleddes enligt tradition med sill, potatis och nubbe i ladugården.
Sedan var tid för att klä midsommar- stången.
Mikael fördelar festdeltagarna i tre lag och förklarar hur dagens femkamp och tipspromenad ska genomföras.
Tipspromenaden bestod av 25 kluriga och mycket utslagsgivande frågor. Inget av lagen hade alla rätt.
Första stationen i femkampen var skjutning med 22 lång. Avståndet var uppdelat för amatörer och skyttar med vana. Antalet träffar varierade, men  överträffade allas förväntan ändå.
Nästa moment var gemensamhetsskida. Lagen skulle förflytta sig femtio meter och sedan vända tillbaka. Engagemanget var stort och deltagarna var koncentrerade på uppgiften.
Paus i lekandet. Mikael fyller 38 år den 24 juni men vi passade på att fira honom idag. Det blev jordgubbstårta och presenter.
Efter sammanräkning av resultaten från tipspromenad och femkampen var det lag 1 som gick segrande ur striden. Vandringspriset, den mytomspunna räven gick vidare och förvaltas av någon i laget till nästa års tävling. En mycket ansvarsfull uppgift.
Precis när dansen skulle inledas kom regnet, men vad stoppar entusiastiska midsommarfirare från att genomföra små grodorna, räven raskar över isen osv. Firandet avslutades med grillning och kvällen avslutades fram på småtimmarna.

2 kommentarer:

Seniorerspekulerar.se sa...

Det verkar vara en härlig och traditionsenlig midsommar, med god mat och vad det mer tillhör. Det är nu den svenska sommaren är som bäst och då få fira i familj och goda vänners lag gör allt så mycket roligare. Ha en fortsatt äntlig tid framöver också önskar 3 M

Husbilen GILA sa...

Vilken härlig Midsommar det ser ut att vara! Och RÄVEN! Vem skulle inte vilja ha den!Häftigt!