söndag 14 juli 2013

Senaste veckan

Vid avfärd från Lysekil till Fjällbacka märkte vi en obalans i husbilen. Vi bokade tid för balansering av kardanaxeln på Kardanaxelservice i Göteborg.
Kardanaxeln är nu demonterad från bilen och uppsatt i balanserings- maskinen. Oskar kör maskinen och utför ett utmärkt arbete.
När vi kom hem till Bonnarp var våra barnbarn Thea och Victor här. De ville visa sina färdigheter på sina två ponnys Angel och Devil som också är helsyskon.
Efter ridstunden var det skönt med ett dopp i den lilla poolen. Trots det varma vädret var det inte speciellt varmt i vattnet.
Mathias och Pia, som kom på sin mototcykel från Danmark, stannade till hos oss för att sova över en natt.
Barnbarnen Thea och Nora gillar att gosa i vår säng.
Taket på pergolan i Holmsjö behövde ett nytt tak. Svågern Mikael och jag hade fått i uppdrag att utföra arbetet.
Resultatet blev som förväntat bra. Snyggt med shingel.
Barndomsminnen kommer tillbaka för här har jag badat många timmar.
Hemma i Bonnarp igen. Nu var det tid att slutföra polering och vaxning av husbilen. Arbete som utförs en gång om året.

3 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Oj problem med kardan redan, er bil är väl inte så gammal? Tur att det finns duktiga meckar.

Kurt & Margot Nilsson sa...

Nej, tror inte detta var något ålderstecken. Problemet var att en balanseringsvikt hade lossnat i sin svetsning. Detta medförda att vi fick kraftiga vibrationer i bilen. Felet åtgärdades genom att hela kardanaxeln balanserades på nytt. Resultatet var en mycket tystare och mer vibrationsfri bil.

Seniorerspekulerar.se sa...

Alltid tråkigt när det händer något med husbilen, stort som smått. Man vill gärna att saker bara ska fungera. Men tyvärr är ju inte fallet så. Lite skavanker får man väl ta, men inte ideliga som retar upp en, som vi har haft. Skönt att de fixar till det smidigt. Skön samvaro med nära och kära verkar ni också ha haft. Härlig svensk sommar när den är som bäst. Njut av den. Kram 3 M